Can Moles
(Premià de Dalt - Maresme)

Premià de Dalt - Can Moles

Premià de Dalt - Can Moles (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Crtra. de Premià
Gran masia senyorial construïda entre els segles XIV i XV i reformada al XVIII. Al costat de la casa, i comunicada amb ella, hi ha una torre de planta quadrada, amb matacans i finestres gòtiques de tipus conopial. La casa conserva el portal adovellat sobre el qual hi ha una finestra coronella gòtica. Al seu costat es pot veure una altra finestra gòtica, en aquest cas amb un doble arc conopial que ha perdut el mainell. El coronament ondulat de la façana és un clar testimoni de la reforma del segle XVIII, a la qual pertany també la porxada de sis arcs i el safareig, també porxat. La casa compta amb una capella on hi ha un retaule gòtic.

Va pertànyer a la família Botey i posteriorment als Moles. A la llinda de la finestra principal hi ha inscrit el nom de Pere Moles i la data de 1753.