Casa del carrer Escudellers, 44
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Escudellers, 44

Barcelona - Escudellers, 44 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Escudellers, 44 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Escudellers, 44 / Plaça George Orwell
Edifici construït el 1769, segons la data que figura inscrita a la façana. S'obre a l'actual plaça George Orwell amb dos portals motllurats d'arc escarser. S'estructura en tres eixos verticals, dues fileres de balcons i una filera de finestres entre elles. És molt marcada la jerarquia de plantes: la principal, més alta, té els balcons amb la llosana de pedra, mentre que al segon pis és de ceràmica.

El més destacat de la façana són els esgrafiats barrocs que envolten les obertures, amb formes arquitectòniques, florals i al·legòriques. Sembla que la figura masculina -potser Hermes- representaria la fidelitat i la femenina -potser Afrodita- la bellesa. Van ser recuperats l'any 1998 per l'Escola de Restauració i Conservació Tècnica de Litomsyl (República Txeca)