Església parroquial de Sant Cristòfol
(Premià de Mar - Maresme)

Premià de mar - Església de Sant Cristòfol

Premià de mar - Església de Sant Cristòfol (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça de l'Ajuntament, 2
L'església va ser construïda entre 1798 i 1820, any en el qual va ser beneïda, quan encara era sufragània de la parròquia de Premià de Dalt. La independència no es va aconseguir fins el 1841. El temple va resultar molt malmès el 1936 i va ser restaurat després de la guerra civil pels arquitectes Artur Puig Riera i Lluís Bonet Garí. L'edifici té planta de creu llatina, amb tres naus i creuer, i cúpula esfèrica sobre el cimbori. La façana té el típic coronament ondulat barroc i una portada també barroca presidida per la imatge del sant dins una fornícula. El baldaquí de l'altar major, obra de Bonet Garí, aprofita unes columnes salomòniques barroques procedents d'una església de Castella.