Barcelonès Barcelona - La Mercè - Passeig de Colom

Basilica de la Mercè (Barcelona - La Mercè - Passeig de Colom - Barcelonès)

Barcelona - La MercèBarcelona - La Mercè (Foto: Albert Esteves, 2007)
EstilBarroc
AutorJosep Mas Dordal
SituaciómapaPlaça de la Mercè, 1
InterèsEspecial interès Interessant
La primera església de la Mercè va ser construïda el 1267. Entre els segles XIV i XV va ser reformada, i al segle XVIII s'hi va afegir el convent veí. El temple actual va ser construït per Josep Mas Dordal entre 1765 i 1775 seguint els models propis de la Contrareforma. Té planta de creu llatina amb cúpula sobre el creuer i quatre capelles laterals a cada costat, a més de la capella del Santíssim. Compta amb un cambril on es conserva una imatge gòtica de la Mare de Déu. La façana té el frontis pla i els laterals corbats i una portada amb columnes corínties i frontó semicircular. L'interior va resultar molt malmès l'any 1936 i es va destruir la imatge de la Mare de Déu que coronava la cúpula. Els germans Oslé en van fer una de nova l'any 1956.
Amb el suport del web de maquinària agrícola