Casa Bassols i Casa Solé
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Casa Solé

Sant Just Desvern - Casa Solé (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMarcel·lià Coquillat Llofriu
Situació Major, 43 i 45
Són dues cases amb les torres-mirador encarades i de proporcions i estil semblants. Ambdues tenen planta quadrada amb planta baixa i pis al cos principal i dos nivells més a la torre. Contrasten les cobertes, la de la casa Bassols de tipus clàssic amb teula vidriada i la de la casa Solé, amb teula negra i major inclinació, a l'estil centreeuropeu.

Els plànols estan signats el mateix dia, l'any 1916, per Marcel·lià Coquillat, a nom d'en Francesc Bassols i Torres i d'en Josep Solé i Durell. Segons el Cadastre la construcció de la Casa Solé data del 1921 i la Casa Bassols el 1925.