Antiga fàbrica del Gas
(Premià de Mar - Maresme)

Premià de Mar - La Propagadora de Gas (3) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Premià de Mar - La Propagadora de Gas (4)

Premià de Mar - La Propagadora de Gas (4) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Joan XXIII, 2-8
La fàbrica va ser construïda el 1884 i va estar en funcionament fins al 1941 amb el nom de La Propagadora del Gas i és l'única fàbrica de gas d'hulla conservada a Catalunya. Posteriorment, va passar a ser propietat de Catalana de Gas fins al seu tancament el 1983. Va ser adquirida per l'Ajuntament el 1991 i actualment acull el Museu de l'Estampació Tèxtil. Es conserva la façana d'accés al recinte, amb porta de ferro forjat, i dues naus de pedra i maó vist, amb coberta de teula a dues aigües. Ha estat rehabilitada per l'arquitecte Rafael de Cáceres.