Casa Lluís Guarro
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Ample, 46 (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilArt Decó
AutorAntoni Puig Gairalt
Situació Ample, 46 / Marquet, 1
Edifici projectat per Antoni Puig Gairalt el 1928. Té portal de punt rodó, motllurat, i un coronament amb ràfec sobresortit, sobre una mena de columnata italianitzant. Per la seva composició, la façana s'inscriu dins el corrent noucentista, amb alguns elements evocadors de l'arquitectura rural (el portal, les obertures de l'àtic a manera de galeria) amb d'altres de tipus art déco (l'emmarcament de les finestres, les baranes dels balcons, els esgrafiats de les cantonades). Segons el crític Rafael Benet l'autèntica senzillesa, l'assolí Puig en aquest immoble d'ús plurifamiliar que projectà i que va erigir-se al carrer Ample l'any 1928, d'una simplicitat que encara és ben noucentista.