Escoles Francesc Macià
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Escoles Francesc Macià (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEdifici escolar
AutorJeroni Martorell Terrats
Situació Ignasi Bufalà
L'escola va ser creada per l'alcalde -i mestre- Joan Salamero Amat als anys vist del segle passat, per cobrir les mancances escolars del poble a l'època. El projecte va ser encarregat, l'any 1927, al prestigiós arquitecte Jeroni Martorell i es va inaugurar l'any 1930.

L'edifici, de planta baixa i pis, consta de dos cossos perpendiculars, coberts amb teulades a dues aigües. Les façanes mantenen certa austeritat ornamental, limitada al perfil sinuós de les llindes i els carreus de les cantoneres. Actualment està destinat a dependències municipals.