Casa natal de Josep Anselm Clavé (Barcelona - La Mercè - Passeig de Colom - Barcelonès)

Barcelona - Casa natal de Clavé

Barcelona - Casa natal de Clavé (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça Duc de Medinaceli, 3 / Plaça de la Mercè 3-4
Edifici reconstruït a mitjan segle XIX sobre l'estructura de l'antic palau dels comtes de Santa Coloma, del segle XVI. Té grans dimensions i façanes a la plaça Duc de Medinaceli, al carrer Ample, al carrer de la Mercè i a la plaça homònima. És d'estil classicista, estil que es fa palès en elements decoratius com els frontons o les mènsules, si bé dins d'una general austeritat ornamental. La planta baixa s'obre amb portals de mig punt a la plaça Duc de Medinaceli i al carrer de la Mercè i de llinda plana a la plaça de la Mercè.
Va ser la casa natal de Josep Anselm Clavé (1824-1874), fundador de les Associacions Corals de Catalunya. A la façana hi ha una placa del 1916 que ho commemora. Actualment és la seu del Registre Civil.