Can Morelló (Villa Rosita)
(Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Boi de Llobregat - Can Morelló (Villa Rosita) (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Boi de Llobregat - Can Morelló (Villa Rosita) (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorBonaventura Bassegoda / Joaquim Bassegoda (reforma)
Situació Sant Pere, 10-12
Casa senyorial de 1914-1919, reformada el 1944. Té planta quadrada, amb planta baixa i dos pisos, i una gran galeria porticada que dona al jardí i es projecta cap al carrer amb una tribuna poligonal. Els detalls ornamentals estan extrets del repertori barroc, amb relleus envoltant les obertures i balcons amb baranes de balustres. Destaca especiosament al capcer que dona al jardí, amb gerros de flors i garlandes. També és remarcable l'escalinata del mateix jardí, amb una fornícula al centre on hi ha també un gerro de grans dimensions.

Després de la guerra civil aquesta casa va servir de rectoria, mentre es construïa l'actual després que la vella hagués quedat destruïda.