Palau Alfarràs
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Palau Alfarràs (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Palau Alfarràs (Foto: Anna Corcoll, 2019)

Barcelona - Palau Alfarràs (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Situació Josep Anselm Clavé, 31
L'antic palau dels marquesos d'Alfarràs, obra del 1774, va resultar pràcticament derruït pels bombardeigs de la Guerra Civil. Mercès a la intervenció de l'arquitecte municipal Adolf Florensa, va ser possible salvar la façana del carrer Clavé, obra de mitjan segle XIX, i de la crugia que li dona suport, integrades dins una nova edificació feta als anys setanta del segle XX. La façana és de tipus clàssic, molt equilibrada, feta amb carreus de pedra de Montjuïc amb acabats d'estuc. Cal destacar les quatre pilastres amb capitells corintis i la fina decoració del portal principal. L'edifici és actualment la seu de la Casa de Rússia de Barcelona.