Can Maians
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Can Maians

Vilassar de Dalt - Can Maians (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Camí de can Maians
No gaire lluny de la carretera de Premià, al sud del municipi, hi ha el mas fortificat conegut com a Mas de Ses Eroles (documentat el 1367) o Can Maians, cognom de la família que en fou propietària entre el 1610 i el 1655, quan va passar a mans de la família Llançà. Degué ser en temps dels Maians que es va reformar la casa, que té coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. El portal és de llinda recta igual que les finestres, emmarcades amb carreus de pedra. Annexa a la casa hi ha una magnífica torre de defensa del segle XVI.