Ca l'Isern (Rectoria)
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Ca l'Isern (Rectoria)

Vilassar de Dalt - Ca l'Isern (Rectoria) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Vilassar de Dalt - Ca l'Isern (Rectoria) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça de la Vila
L'actual rectoria, refeta modernament, correspon a l'antiga masia de ca l'Isern. Conserva el portal adovellat de punt rodó i una finestra conopial gòtica, convertida en balcó. Sota aquest balcó hi ha una porta de llinda plana on hi ha inscrita la data de 1684. Antigament hi havia hagut un pas elevat sobre el carrer que unia la casa a una torre de defensa de planta quadrada.

L'any 1936, l'església i la rectoria van ser incendiades. Tant l'una com l'altra es van construir de nou, amb els elements antics que van poder ser rescatats de l'obra original.