Can Manyer (Biblioteca)
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Can Manyer

Vilassar de Dalt - Can Manyer (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorBonaventura Bassegoda
Situació Plaça Miquel Martí i Pol, 6
La fàbrica tèxtil Mañé Ordeig va ser fundada el 1879 i, després de diverses ampliacions -l’any 1905 es fa la nau principal, de Bonaventura Bassegoda- va arribar a ser la més important de Vilassar de Dalt. El 1910 es trobava en plena activitat, amb 289 telers.

L'any 2014 s'ha inaugurat com a biblioteca municipal després d'unes obres de restauració i adaptació realitzades pels arquitectes Dilmé i Fabré. Destaquen els espais diàfans suportats per columnes de ferro, el paviment hidràulic (compost d'antigues peces de rebuig rescatades) i una originària màquina de vapor situada al mig d'una sala.

Al mateix complex, hi ha una altra nau més antiga (1881-1882), dita dels Estrany pel nom dels seus promotors, de la patent Guastavino.