Monuments a Bosch i Alsina i a Salvat Papasseit
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Salvat Papasseit (Foto: Anna Corcoll, 2018)

Barcelona - Monument a Ròmul Bosch Alsina (Foto: Anna Corcoll, 2018)

AutorRobert Krier
Situació Moll de la Fusta
Quan es va projectar la reforma del Moll de la Fusta es va decidir encarregar tres escultures dedicades a tres personatges que s'hi poguessin vincular. Finalment, només se'n van executar dues. Una està dedicada al poeta Joan Salvat Papasseit (1894-1924), que va treballar al moll i que ho va evocar en un dels seus poemes més coneguts. L'altra és un homenatge a qui va ser president del port i alcalde de Barcelona, Ròmul Bosch i Alsina (1852-1923). Les obres van ser encarregades a l'escultor luxemburguès Robert Krier (Grevenmacher, 1938), el qual les va enllestir l'any 1982, tot i que no es van inaugurar al seu emplaçament, a banda i banda de l'edifici de la Junta d'Obres del Port, fins a l'any 1992.

Són dues grans figures fetes de bronze, sobre pedestal de basalt. Tot i ser escultures figuratives, la deformació del cos, la desproporció i la posició estranya, els proporcionen una enorme força expressiva, molt allunyada del naturalisme propi dels monuments clàssics.