Jaciments de ca l'Arnau - can Mateu - can Benet
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Ruïnes de can Mateu (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Camí de la Riera
La importància del poblament ibèric al terme de Cabrera, centrada pel poblat d'Ilturo, als peus de Burriac, va tenir el seu màxim exponent entre els segles IV i I aC, decaient posteriorment amb la construcció d'Iluro (Mataró) i la romanització. Les excavacions realitzades prop del camí de la Riera, als enclaus de ca l'Arnau, can Mateu i can Benet, han deixat al descobert les restes del que fou un important centre productor de vi d'època tardoibèrica i romana. Es poden veure restes de diverses estances residencials o agrícoles, pous, forns i la part més important, unes termes romanes considerades les més antigues de la península.