Cap de Barcelona
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Cap de Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Cap de Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorRoy Lichtenstein
Situació Moll de la Fusta
Obra de formigó, acer inoxidable i ceràmica (homenatge al trencadís), inaugurada l'any 1992. És una de les escasses mostres d'art pop a Barcelona, signada per un dels noms més importants d'aquest estil a escala mundial: l'americà Roy Lichtenstein, en col·laboració amb Diego Delgado. "Barcelona Head" és una transposició d'una maqueta a escala reduïda feta per l'autor l'any 1985. Mostra alguns dels trets més característics del seu estil, proper al còmic, aplicats a un cap, en diferents plans alhora, de la sèrie Brushtokes (pinzellades), a la qual pertany: "pinzellades" dinàmiques, colors primaris, punts com d'impremta.