Poblat ibèric de Burriac
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Poblat de Burriac (Foto: Josep Maria Rovira)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Vessant meridional de la muntanya de Burriac
A la banda de migdia de la muntanya de Burriac, no gaire lluny del castell, hi ha les restes de l'antic poblat ibèric d'Ilduro que, a l'època de màxima prosperitat, ocupava unes 10 ha. El seu poblament es remunta als segles VII-VI aC però la major part de restes (muralles, torres i un possible edifici públic) són de període ibèric ple (segles IV-III aC). La seva màxima expansió es va produir durant la romanització (segle II aC), època a la qual pertanyen les restes d'habitacles i la porta meridional del recinte emmurallat. Degué ser abandonat definitivament cap a l'any 50 aC.
El jaciment va ser descobert per Lluís Bonet Garí cap al 1917 i des d'aleshores s'han efectuat diverses excavacions.
És de difícil accés degut a la manca d'indicacions.