Can Mallol (Agell)
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Can Mallol (Foto: Josep Maria Rovira)

Cabrera de Mar -  Can Mallol

Cabrera de Mar - Can Mallol (Foto: Enviada per Jaume Molinas Roca)

Situació Camí de Santa Elena, 30 (Agell)
Masia de planta basilical (tres crugies perpendiculars a la façana) amb el cos central més elevat i teulades a dues aigües. Va ser edificada al segle XVII segons consta a diverses inscripcions (1668 a la porta del celler, 1687 a l'entrada del barri). Va ser restaurada l'any 1974. Té un magnífic portal de punt rodó amb grans dovelles i finestres de llinda plana emmarcades amb pedra granítica.

Després d'una nova rehabilitació, la masia és, el 2023, l'hotel La Mer. Segons s'explica al seu espai promocional, conserva autèntics vestigis carregats d'història: una nevera natural, un petit búnquer protector, un safareig de pedra...⁣.*

*La Vanguardia, 23/7/2023