Parc de Recerca Biomèdica
(Barcelona | Passeig Marítim - Barcelonès)

Barcelona - Parc Recerca Biomèdica

Barcelona - Parc Recerca Biomèdica (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Parc Recerca Biomèdica (Foto: Albert Esteves, 2)

El Parc de Recerca Biomèdica, i edificis adjacents, vistos des del Port Olímpic

El Parc de Recerca Biomèdica, i edificis adjacents, vistos des del Port Olímpic (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

AutorManuel Brullet / Albert de Pineda
Situació Doctor Aiguader, 88
InterèsEspecial interès Interessant
Inaugurat l'any 2006. Ocupa 55.000 metres quadrats construïts. Té una complexa geometria, bàsicament el·líptica, amb estructura perimetral inclinada cap al mar, per adaptar-se a les alçades dels edificis del voltant. És sostingut per 110 tensors metàl·lics per planta, el 40 % de l'estructura se sosté des del sostre mentre que la resta la mantenen uns nuclis centrals de formigó. Es configura un espai central buit que organitza l'edifici internament, emmarcant les vistes marítimes i regulant l'entrada de llum solar.La façana està coberta per cedre roig que dóna calidesa i agilitza l'estructura, malgrat que la fusta només és un 18% del recobriment. La coberta està ocupada per plaques solars per a la producció d'energia.