Can Cardona
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Can Cardona

Sant Just Desvern - Can Cardona (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sant Just Desvern - Can Cardona (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça Jacint Verdaguer, 1
Masia documentada des del 1306, amb el nom de Mas Moragues. El 1568 Francesc Cardona es va casar amb la pubilla de la casa, Elisabet Solanes i, a partir d'aquell moment, va prendre el nom de Can Cardona. Fou la casa pairal de Daniel Cardona i Civit, que va ser alcalde de Sant Just i un destacat militant independentista, fundador de Nosaltres Sols.

La casa ha estat objecte de diverses ampliacions al llarg dels segles. Té planta baixa i pis, amb coberta a dues aigües i el carener paral·lel a la façana. El portal principal és adovellat. Els esgrafiats, ben restaurats, amb un rellotge de sol, són del 1800.