Edifici La Vanguàrdia (Hotel Catalònia Ramblas)
(Barcelona | Tallers - Barcelonès)

Barcelona - Edifici La Vanguardia, carrer Pelai, façana original

TipusHotels i hostals
AutorJosep Majó Ribas / Adolf Florensa Ferrer (reforma)
Situació Pelai, 28
Edifici construït el 1903 que va ser durant més de cent anys la seu del diari La Vanguardia. Va ser projectat per Josep Majó Ribas, que ja havia treballat per la família Godó a les cases del Paseo de Salamanca a Sant Sebastià, la casa pairal de Teià, les cases de Rambla Catalunya, 112-114 i el panteó de Montjuïc. Va ser reformat per l'arquitecte Adolf Florensa entre 1939 i 1943.

Consta de planta baixa i quatre pisos i es caracteritza pels esgrafiats verdosos de motiu vegetal que ornamenten tot el parament de la façana. L'accent modernista es fa palès especialment a la planta principal, que es distingeix de la resta pels balcons amb barana de pedra esculpida. La resta de baranes són de forja, de perfil semicircular, excepte les centrals del segon pis que el tenen lobulat. Coronen la façana uns amples merlets enllaçats amb reixes. L'edifici va ser convertit en hotel l'any 2007.