Casa Magarola
(Barcelona | Tallers - Barcelonès)

Barcelona - Tallers, 22 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Tallers, 22 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoan Soler i Faneca, atrib.
Situació Tallers, 22
Gran casal senyorial construït l'any 1779 pels germans Fèlix i Francesc Magarola. La part posterior va ser utilitzada com a fàbrica de teixits de cotó estampats, coneguts com a indianes, però va durar pocs anys. A la fi del segle XIX hi havia una fàbrica de paper (Esteve Bachs) que durant bona part del segle XX va compartir l'edifici amb l'Ateneu Obrer de Barcelona.

L'edifici és d'estil neoclàssic i es caracteritza per les seves grans obertures i unes pilastres d'ordre gegant amb capitells corintis que donen solemnitat al cos central de la façana.