Carrer Pintor Fortuny
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Pintor Fortuny, 25 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Carrer Pintor Fortuny, 28

Barcelona - Carrer Pintor Fortuny, 28 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Pintor Fortuny
Entre 1874 i 1882 es va procedir a la urbanització dels terrenys sorgits de l'enderroc dels convents del Carme i d'Elisabets. Aquest sector, delimitat pels carrers del Carme, Xuclà, dels Àngels i Elisabets, té com a eix el carrer Pintor Fortuny. Seguint l'exemple de l'Eixample, es generen illes rectangulars o aixamfranades on s'alcen edificis de planta baixa i cinc nivells (amb entresòl o sense). Entre els arquitectes i mestres d'obres que van projectar els principals edificis podem citar Salvador Viñals Sabaté (núm. 31-33), Magí Rius Mulet (núm. 26 i 28), Joan Frexe i Vilardaga (núm. 18, 22 i 34) i Lluís de Miquel i Roca (núm. 24).