Casa Josep Vintró
(Barcelona | El Carme - Barcelonès)

Barcelona - Carme, 25 (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRomanticisme
AutorAntoni Valls Galí, m.o.
Situació Carme, 25
Edifici de l'any 1853, plenament representatiu del romanticisme acadèmic propi de l'època isabelina. Hi destaca l'ornamentació de terracota a base de plafons de sanefa trenada i plafons enfonsats de tons blavosos. També estan decorades amb relleus les sobrellindes del primer i segon pis.

L'ornamentació de façanes amb terracota es va popularitzar a Barcelona als anys centrals del segle XIX. Les sanefes trenades van ser una de les tipologies habituals. La podem veure també en edificis coetanis, com Rambla, 25, Tallers, 11, Llibreteria 7 i 13 o Joaquim Costa, 19.

Nota: al catàleg oficial aquesta casa figura erròniament com la casa Jacint Compte, l'actual núm. 53, abans 25-26.