Pou de Glaç
(Dosrius - Maresme)

Dosrius - Pou de gel (Foto: Alfons Martín, 2015)

Dosrius - Pou de gel (Foto: Jordi Tarrés, 2024)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Canyamars
InterèsEspecial interès Interessant
Antiga construcció del segle XVI destinada a la fabricació de glaç, que va estar en funcionament fins a mitjan segle XIX. El pou de Canyamars és un dels més importants i ben conservats de Catalunya. Té planta rodona, amb cúpula semiesfèrica i contraforts, i és de grans dimensions, semblant a una fortificació medieval. A la part de dalt hi ha la bassa on s'estancava l'aigua que es glaçava durant les nits d'hivern i a partir de la qual es tallaven els blocs de gel que posteriorment s'emmagatzemaven al pou. El gener de 2007 va ser adquirit per l'Ajuntament de Dosrius al seu propietari, Ricard Prats, que n'havia tingut cura durant molts anys.