Can Freixes
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Can Freixes. Pou

Sant Just Desvern - Can Freixes. Pou (Foto: Albert Esteves)

Sant Just Desvern - Can Freixes, abans de la restauració

Sant Just Desvern - Can Freixes, abans de la restauració (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Just Desvern - Can Freixes (Foto: Anònim -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Carrer de les Freixes
Coneguda també amb els noms de Can Feixes, Can Pellicer, Torre d'en Ricard, Torre d'en Guardiola i Torre Vidala. El 1709 fou comprada pels Pares Carmelitans Calçats del Convent del Carme de Barcelona, els quals la convertiren en casa de salut per als religiosos malalts*.

És una antiga masia, actualment engolida dins la trama urbana i rehabilitada l'any 2021. Part de la finca ha estat convertida en parc públic. És un edifici de planta basilical, amb planta baixa, pis i golfes. La coberta de teula és a dues aigües. Té portal adovellat i llindes i brancals de pedra a les obertures del primer pis.

*Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya.