Església de Sant Andreu del Far
(Dosrius - Maresme)

Dosrius - Sant Andreu del Far (Foto: Albert Esteves, 2007)

Dosrius - Sant Andreu del Far (Foto: Albert Esteves, 2023)

Dosrius - Sant Andreu del Far (Foto: Alberto González Rovira, 2012)

Situació Nucli del Far - Camí del Corredor
Església que presideix el petit nucli del Far o Alfar, que no arribava als 20 focs però que comptava amb algunes masies senyorials. Està documentada des de l'any 1164. Durant els segles XIV al XVI, i també a començament del XIX, consta com a sufragània de la parròquia de Llinars del Vallès. L'edifici actual és del segle XVII, d'estil gòtic tardà, amb elements renaixentistes. Té planta de creu llatina, amb dues capelles laterals que formen el transsepte, i està capçada amb un absis poligonal. La façana principal, amb portal de llinda recta i ull de bou, és coronat per un massís campanar de torre, emmerletat.