Edifici del MACBA
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Edifici MACBA (Foto: Albert Esteves, 2014)

Barcelona - Edifici MACBA (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorRichard Meier
Situació Plaça dels Àngels, 1
InterèsEspecial interès Interessant
Obra realitzada per Richard Meier entre els anys 1990 i 1995, al cor del barri del Raval, símbol de la reforma urbanística destinada a la reconversió d'un sector de la ciutat degradat durant molts anys. És un edifici de gran lluminositat, afavorida pels materials utilitzats, i on dominen les línies rectes, amb el contrapunt del vestíbul, en forma de torre cilíndrica.

Segons s'explica a la pàgina web del Museu: "la voluntat de Meier d'integrar la llum en els projectes com a part definidora i generadora d'espais fa que la llum natural-zenital arribi a cada planta de l'edifici. Per fer possible aquesta penetració de la llum, Meier va separar alguns forjats de la línia de façana. Aquest mateix concepte és el que determina l'atri, un espai a manera de galeria vertical, paral·lel a la façana principal, que filtra i reparteix la llum a les diverses zones d'exposició. Aquesta galeria vertical compleix la doble funció de comunicar els espais interiors i els exteriors a través d'unes rampes que permeten accedir a cada planta i d'un passadís que condueix a les sales d'exposició".