Museu d'Art Contemporani (MACBA)
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - MACBA (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusMuseu
AutorRichard Meier
Situació Plaça dels Àngels, 1
Inaugurat el 1995 ocupant el singular edifici dissenyat per Richard Meier. L'origen del Museu cal situar-lo l'any 1959, quan Alexandre Cirici va defensar la necessitat d'un museu dedicat a l'art contemporani i va iniciar una col·lecció que en serviria de base. La idea va estroncar-se el 1963 i no va ser represa fins al 1985. Dos anys després es va constituir la Fundació Museu d’Art Contemporani, presidida per Leopold Rodés. L'actual col·lecció es nodreix dels fons aportats per la mateixa Fundació, l'Ajuntament, la Generalitat i altres institucions o donacions privades.