Plaça del Pedró
(Barcelona | Pedró - Barcelonès)

Barcelona - Plaça del Pedró, 16

Barcelona - Plaça del Pedró, 16 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Plaça del Pedró, finals segle XIX

Situació Plaça del Pedró
El nom de la plaça prové de la fita o pedró que assenyalava la confluència dels camins que, venint de Montjuïc i del Llobregat, duien a la ciutat, l'un cap a la Portaferrissa (carrer del Carme) i l'altre cap a la porta de la Boqueria (carrer Hospital). Ara és un conjunt heterogeni d'edificis de diferent època, la major part del segle XIX. D'entre ells cal assenyalar el del número 1, amb decoració de terracota segons la moda romàntica. Menció especial mereix l'antic Hostal del Carme (número 9), que conserva un balcó amb llinda de pedra on hi ha un escut i la data de 1701. Els caparrons esculpits a banda i banda, de tradició gòtica, poden provenir d'una finestra anterior, potser del segle XVI. Hi ha un altre portal del segle XVIII, amb una inscripció d'eines de maçoneria a la llinda i la data de 1788. Cal esmentar també l'edifici del núm. 16, d'estètica noucentista.