Església parroquial de Sant Martí
(Altafulla - Tarragonès)

Altafulla - Església - Cripta

Altafulla - Església - Cripta (Foto: Albert Esteves, 2007)

Altafulla - Església (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Església parroquial de Sant Martí (Foto: Joan Grífols, 2007)

InterèsEspecial interès Interessant
Construïda entre 1701 i 1705, sobre les restes d'un temple anterior. Té una estructura de tres naus en planta de creu llatina, amb un creuer inscrit i un cimbori octogonal coronat amb cúpula. La façana, molt austera, s’obre amb un portal neoclàssic emmarcat amb pilastres estriades que té al seu damunt una fornícula amb la imatge de sant Martí de Tours. A la dreta de la façana s’alça el campanar de torre, inacabat.
De l'interior, molt malmès l'any 1936, en destaca la capella de Sant Isidre i la del Santíssim, aquesta amb un retaule barroc de l'any 1745 obra de l'escultor reusenc Josep Vila i del daurador vallenc Francesc Morales. És interessant també la cripta, unes antigues estances funeràries, modernament recuperades.