Monument a la Mare de Déu de les Neus
(La Nou de Gaià - Tarragonès)

La Nou de Gaià - Monument a la Mare de Déu de les Neus

La Nou de Gaià - Monument a la Mare de Déu de les Neus (Foto: Albert Esteves, 2007)

La Nou de Gaià - Monument a la Mare de Déu de les Neus (Foto: Aportació de Joan Cañellas, Nitu, de la Nou de Gaià)

AutorEustaqui Vallès
Situació
El poble de la Nou va patir durant la segona dècada del segle XIX un seguit d’estius amb pedregades que van malmetre la collita de raïm. Degut a això, l’any 1816 els veïns van decidir fer un Vot de Poble i va ser escollida, per atzar, la Mare de Déu de les Neus. Un primer monument commemoratiu, d’estil modernista, va ser destruït l’any 1936. Pels cent-cinquanta anys del Vot, el 1966, es va erigir un nou monument, presidit per una escultura de l’artista tarragoní Eustaqui Vallès.