Església de Sant Agustí Nou (Barcelona - Hospital - Barcelonès)

Barcelona - Sant Agustí Nou

Barcelona - Sant Agustí Nou (Foto: Bernat Hervàs, 2013)

EstilNeoclassicisme
AutorPere Bertran
Situació Plaça de Sant Agustí, 2
Després de la desfeta de 1714, la construcció de la Ciutadella va obligar els agustins a deixar el seu convent, al barri de la Ribera, per traslladar-se a aquest nou indret on, a partir de 1728 es van iniciar les obres del nou convent. Amb la desamortització van desaparèixer els diversos edificis conventuals, entre ells el claustre, i només ens ha arribat l'església, convertida en parroquial. És un temple d'una sola nau, molt àmplia, amb capelles laterals, coberta amb volta de canó amb llunetes i creuer amb cúpula. La capçalera, que forma un semicercle de columnes corínties, és del segle XIX. La façana, inacabada, va ser projectada per Pere Costa el 1735. Només es va fer la part baixa, amb un atri d'arcades de mig punt amb pilastres jòniques. Al bell mig, l'escut borbònic.