Font del carrer Nou de la Rambla
(Barcelona | Sant Pau - Drassanes - Barcelonès)

Barcelona - Font del carrer Nou

Barcelona - Font del carrer Nou (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Nou de la Rambla, 45
En un espai buidat del mur de la casa del número 45 del carrer Nou de la rambla, obert amb arc de pedra de mig punt, hi ha una font de disseny funcional, cilíndrica, amb tres brolladors, coronada per un escut també de pedra de la ciutat de Barcelona. És obra de mitjan segle XIX.

A principis del XVIII, una major demanda d'aigua a domicili potencia el sistema de distribució: es fa una desviació del Rec Comtal fins al Raval pel rec, les fonts i els abeuradors. Així mateix, s'impulsa una ampliació de la mina de Montcada i la construcció d'un aqüeducte directe cap a Barcelona el 1826.

La font de Nou de la Rambla és d'aquest mateix any i porta una inscripció al·lusiva al Marqués de Campo Sagrado, personatge principal en l'activació d'aquestes millores.

Un llamp la va afectar l'any 1879. Es va restaurar el 1986.