Convent de les Caputxines
(Mataró | Perifèria - Maresme)

Mataró - Convent de les Caputxines

Mataró - Convent de les Caputxines (Foto: Albert Esteves, 2007)

Mataró - Convent de les Caputxines (Foto: Del llibre "Mataró una Ciutat", 1986)

Mataró - Convent de les Caputxines - Monestirs.cat

Mataró - Convent de les Caputxines (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1926)

Situació Carrer de l'Esplanada, 59
Edifici construït entre 1729 i 1741 i conservat pràcticament intacte. Inicialment va ser ocupat per monges procedents del convent de Santa Margarida la Reial de Barcelona. Té aspecte de fortalesa i està concebut dins un estil inspirat en les idees de la contrareforma. S'hi accedeix a través d'un pati tancat on hi ha també l'accés a l'església. Aquesta té nau única coberta amb volta de creueria i és de gran austeritat ornamental. El conjunt, compta amb un claustre de planta quadrada amb galeries d'arcs de mig punt, de dos pisos.