La Confiteria
(Barcelona | Sant Pau - Drassanes - Barcelonès)

Barcelona - La Confiteria

Barcelona - La Confiteria (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEstabliment comercial
Situació Sant Pau, 128
L'any 1912 la família Pujades va obrir, als baixos d'aquest edifici, una confiteria on es produïen dolços i pastissos i que gaudia de gran popularitat al barri. La família vivia a la rebotiga i al soterrani hi havia l'obrador. L'any 1959 va passar a ser gestionada per Pilar Novau i, després d'anys d'abandonament, va acabar convertida en un bar.

L'interior va ser restaurat i reformat l'any 1998. Des de l'any 2015 ha adquirit un nou impuls fins a imposar-se com un establiment de moda especialitzat en còctels. L'establiment conserva bona part del mobiliari original, com el taulell, convertit en barra de bar, la caixa registradora, la taula de comptabilitat, les portes interiors o el cartell de la porta principal, desplaçat a l'interior del local per preservar-lo del deteriorament.

L'edifici, que fa xamfrà entre el carrer i la ronda de Sant Pau, va ser edificat el 1903. Consta de planta baixa i dos pisos, amb una nefasta remunta moderna. L'element arquitectònic més destacat és la tribuna del xamfrà, amb arcs de mig punt sobre pilars i una columna central. L'ornamentació és a base de motllures i relleus sobre les llindes i mènsules sota els balcons.