Torre del Bisbe
(Sant Feliu de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Feliu de Llobregat - Torre del Bisbe

Sant Feliu de Llobregat - Torre del Bisbe (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

Sant Feliu de Llobregat - Torre del Bisbe (Foto: José Ignacio Catalán, 2014)

Sant Feliu de Llobregat - Torre del Bisbe (Foto: Marian Vives de Casanova -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1934)

Situació Camí de la Riera de la Salut
Coneguda també com Torre de Baix. Als inicis del segle XIII va pertànyer al bisbe de Barcelona, Berenguer de Palou. Va ser edificada sobre una antiga torre de defensa que li atorga el seu aire de casalot fortificat. La casa ha sofert moltes transformacions al llarg dels segles. En l'actualitat presenta una estructura asimètrica, de tres plantes i golfes, amb tres crugies perpendiculars a la façana. El portal és adovellat, de punt rodó, i algunes finestres estan emmarcades amb maó vist.