Escultura La Deessa
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. La Deessa (Clarà) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - La Deessa (Foto: Rossend Gri, 2023)

AutorJosep Clarà Ayats. Rèplica: Ricard Sala
Situació Plaça de Catalunya
Obra realitzada l'any 1909 i adquirida per l'Ajuntament per situar-la en un lloc destacat de la nova plaça de Catalunya. Va ser inaugurada l'any 1928, però pocs dies després va ser retirada per la pressió de les associacions moralistes que estaven en contra de les estàtues nues. Es va tornar a col·locar, tanmateix, el dia abans de la inauguració de l'Exposició, l'any 1929. L'obra original, que s'anava deteriorant, va ser recol·locada l'any 1982 al vestíbul de l'Ajuntament. Al seu lloc, enmig d'un estany, ara hi ha una còpia realitzada per Ricard Sala.