Monument a Macià
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Macià (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Monument a Macià (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep M. Subirachs
Situació Plaça de Catalunya
Per tal d'honorar la memòria del qui fou president de la Generalitat, Francesc Macià, es va convocar un concurs resolt en votació popular, que va ser guanyat per un polèmic projecte que incorporava uns feixos de raig làser i que, finalment, va ser desestimat. Al cap d'un temps, la Generalitat va encarregar directament un nou projecte a l'escultor Josep M. Subirachs, que es va inaugurar l'any 1991. Està feta en pedra de travertí i concebuda com una escala invertida recolzada sobre una peanya tronco-piramidal. Ve a simbolitzar la projecció de Catalunya cap al futur, ben ancorada en les seves arrels. Als peus del conjunt hi ha un bust en bronze del president Macià.