Capella de la Mare de Déu del Viver
(Argentona - Maresme)

Argentona - Mare de Déu del Viver

Argentona - Mare de Déu del Viver (Foto: Gustau Zariquiey, 2012)

Argentona - Mare de Déu del Viver (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Crtra. de Vilassar, km. 5,6
InterèsEspecial interès Interessant
Esglesiola romànica situada davant del casal de la Baronia de Viver. Està documentada des de l'any 1119 i ja en el segle XIV se la coneix com Santa Maria de Vivers. El primer baró de Viver, Darius Romeu, la va restaurar i reconstruir en part, als inicis del segle XX. És un edifici d'un nau capçada amb absis semicircular i dues absidioles perpendiculars. La porta d'entrada és de llinda recta, segurament del segle XVII. La teulada i el campanar d'espadanya degueren ser refets en la restauració. Només és visitable un cop l'any, el segon diumenge de setembre, quan es fa un aplec dedicat a la Mare de Déu.