Les capelletes de carrer
(Mataró | Centre - Maresme)

Mataró - Capelleta

Mataró - Capelleta (Foto: Gustau Zariquiey, 2008)

TipusElement singular
Situació Carrers del centre històric
Els carrers de Mataró sorprenen per la gran quantitat de capelletes de carrer que es poden veure en moltes cases, antigues i noves. Són petites fornícules encastades a les façanes amb la imatge de la Mare de Déu o de sants diversos. N'hi ha de tota mena d'estils i d'èpoques, les més antigues del segle XVII i moltes del XVIII i XIX. Totes elles, però, han estat restaurades modernament perquè l'any 1936 van ser destruïdes en la seva major part. Entre les més contemporànies cal destacar la dedicada a les santes Juliana i Semproniana, obra de Manuel Cusachs (1979), al carrer d'en Pujol, on segons la tradició hi van néixer les Santes.