Can Milans dels Bosch (Castell de l'Oliver)
(Sant Vicenç de Montalt - Maresme)

Sant Vicenç de Montalt - Can Milans del Bosch

Sant Vicenç de Montalt - Can Milans del Bosch (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Camí de Can Milans
InterèsEspecial interès Interessant
Important masia senyorial del segle XVII (hi ha una llinda a l'entrada del pati amb la data de 1619), reformada a l'inici del XVIII (una llinda de la façana duu la data de 1700). El conjunt està format per diversos edificis, entre ells una capella, formant un recinte fortificat. La façana principal té una garita afegida durant el segle XIX. Totes les obertures estan emmarcades amb pedra picada de molt bona talla. Actualment la casa és un restaurant dedicat a banquets i celebracions.
Els Milans del Bosch són una antiga nissaga de militars documentada des del segle XV. Va obtenir una gran notorietat Francesc Milans del Bosch, que va lluitar contra els francesos l'any 1808. Llorenç Milans del Bosch va ser la mà dreta del general Prim i, molts anys més tard, un Joaquim Milans del Bosch va ser capità general de Barcelona. Als anys vuitanta del segle XX, Jaime Milans del Bosch va estar implicat en el cop d'estat conegut com el 23-F.