Dolmen de la Taula dels Lladres
(La Selva de Mar - Alt Empordà)

Port de la Selva - Taula dels Lladres (Foto: Megàlits a l'Alt Empordà)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació
La serralada de Rodes i el massís del Cap de Creus tenen moltes manifestacions megal.lítiques, dòlmens, paradòlmens i sepulcres de corredor, que es daten entre el 4.000 i el 2.000 abans de Crist. El dolmen de la Taula dels Lladres té planta rectangular (2,20 x 1,30 m). És format per sis lloses més la de coberta. A la coberta del dolmen es poden veure uns gravats. Diu la llegenda que era el lloc de trobada d'una colla de bandits, on es repartien el botí. Conten que en una disputa un dels lladres va ser assassinat pels altres membres de la banda, que ho celebraren bevent vi. Un vi que havia estat prèviament emmetzinat pel lladre assassinat. Morts tots els lladres, el botí se'l va endur un noi del poble que els havia estat espiant i que gràcies a això es va fer ric.