Banyeres dels Monjos
(El Port de la Selva - Alt Empordà)

Port de la Selva - Banyeres dels Monjos

Port de la Selva - Banyeres dels Monjos (Foto: Pere Galí, 2007)

TipusElement singular
Situació L'Erola
Es tracta de tres banyeres una al costat de l’altra, dues de mida adulta i la tercera d’infant, tallades a la roca amb escarpa i martell, que es troben en unes planasses de roca que hi ha l’alçada de l’Erola, just enfront del poble, i que no tenien cap dificultat per emplenar-se d’aigua.

Se suposa que les feren construir els monjos per, aprofitant la baixada fins al poble, prendre un bany d’aigua de mar. La de mida infantil es creu que era pels novicis o els fills dels nobles de la contrada que acompanyaven als monjos en la seva època de formació al monestir. Es daten pels volts dels segles XII o XIII.