Moll d'en Balleu
(El Port de la Selva - Alt Empordà)

Port de la Selva - Moll d'en Balleu

Port de la Selva - Moll d'en Balleu (Foto: Pere Galí, 2007)

Situació Av. J.V.Foix
És una de les estampes més presents en la vida del Port de la Selva i un dels indrets del poble que millor l’identifica. Antigament, s'hi embarcava el vi, l’oli i el peix salat, i en l'actualitat és on hi ha la llotja del peix, del pòsit de pescadors.

Sempre hi ha hagut la sala de ball, o el cinema, o actualment el teatre, i en un temps hi va haver l'Hotel Comercio, que va hostatjar personatges importants que visitaven el poble.

La cara sud del moll que queda arrecerada de la tramuntana, porta el nom de Balleu perquè era el nom dels avantpassats de Felip Sastre i Heras, un figuerenc que fou el propietari de la majoria d’edificis i locals d’allà. Altres diuen que el nom de Balleu era el malnom que el poble li posà afectuosament a Felip Sastre, que utilitzava constantment la forma “balleu” en comptes de “veieu” pel deix del Rosselló.

A la cara nord, se'l coneix amb el nom de Moll de la Timba (del llatí Timpà).