Església parroquial de Sant Andreu
(Sant Andreu de Llavaneres - Maresme)

Sant Andreu de Llavaneres - Església

Sant Andreu de Llavaneres - Església (Foto: Albert Esteves, 2007)

Sant Andreu de Llavaneres - Església (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça de l'Abat Brasó
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici iniciat a mitjan segle XVIII, amb tres naus i campanar de torre quadrada, que no es va enllestir fins al 1836, quan va ser consagrat. La façana es va acabar el 1865. Té una portada d'arc rebaixat entre pilastres i fornícula amb una imatge del sant. A l'interior conserva el retaule major procedent de l'església vella, obra del s. XVII, de l'escultor Gaspar Huguet i del pintor italià Joan B. Toscano. De la mateixa època són els retaules del Roser, de sant Isidre i de sant Joan, i també el Sant Crist de talla, que és del 1637. Hi ha també pintures modernistes de Lluís Masriera.