Saló de Sessions de la Casa de la Vila
(Mataró | Centre - Maresme)

Mataró - Casa de la Vila - Saló de Sessions

Mataró - Casa de la Vila - Saló de Sessions (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Plaça de l'Ajuntament
Entre les reformes efectuades a la Casa de la Vila cap a la fi del segle XIX, en destaca especialment la remodelació del Saló de Sessions, projectada el 1893 per un jove Puig i Cadafalch, que era en aquella època l'arquitecte municipal. De la decoració cal ressenyar l'enteixinat del sostre, ornamentat amb els escuts de Catalunya, de Mataró, de la Província Marítima de Mataró i la creu de sant Jordi, així com escuts més petits de les agrupacions gremials. Cal destacar també els vitralls i objectes de ferro forjat, que serien una constant en l'obra posterior de l'arquitecte.