Església de Sant Esteve
(La Selva de Mar - Alt Empordà)

Selva de Mar - Església - Verge del Carme (Foto: Pere Galí, 2007)

Selva de Mar - Església - Verge del Roser

Selva de Mar - Església - Verge del Roser (Foto: Pere Galí, 2007)

Situació Plaça Camp de l'Obra
L'edifici original va ser construït cap a la fi del segle XVI, pel fet que el nucli urbà de la Selva de Mar cada cop era més populós als voltants de la riera i es precisà una nova església. En aquell moment la capella de Sant Sebastià ja resultava petita. Fou bombardejada i refeta desprès de la guerra civil, i encara s’hi pot veure un retaule barroc. Exteriorment, l’estil és eclèctic, de planta rectangular sense concessions al disseny, més s’assembla a una masia senyorial que a una església, llevat naturalment del campanar i de la façana principal. A l’interior presideix l’estança un retaule barroc dedicat a Sant Sebastià i a Sant Josep. També hi trobem quatre capelles, dues a cada banda, dedicades al Sant Crist, i les verges del Carme, del Roser i de la Immaculada.