Capella de Sant Sebastià
(La Selva de Mar - Alt Empordà)

Selva de Mar - Sant Sebastià - Portada (Foto: Pere Galí, 2007)

Selva de Mar - Sant Sebastià- Sageteres

Selva de Mar - Sant Sebastià- Sageteres (Foto: Pere Galí, 2007)

Situació Cementiri
InterèsEspecial interès Interessant
Al costat del cementiri local es troba la capella, en el punt més alt del poble, que és una barreja de parròquia, castell i capella, amb sageteres, merlets i matacà. Tot i que el seu origen es situa l'any 974, com a donació del Comte d’Empúries a Sant Pere de Rodes, l'edifici va ser refet en estil romànic als segles XII-XIII i fortificat la XV-XV. L'augment de l’alçada dels murs, els merlets i les espitlleres li proporcionà el seu aspecte de castell. De l'obra romànica en destaca la portada, amb tres arquivoltes adovellades de mig punt, la nau coberta amb volta de canó apuntada i un absis semicircular, amb vestigis exteriors d’opus spicatum.